Europese Parlement gaf op 9 september 2015 middels een resolutie de opdracht aan de Europese Commissie om de Europese richtlijnen inzake de etikettering van nederzettingenproducten uit te voeren.

Volgens de Europese Unie zijn Israëlische nederzettingen illegaal onder internationaal recht en vormen zij een obstakel voor de vrede. Article 1 Collective is van mening dat Israëlische nederzettingenproducten van  gestolen land afkomstig zijn en dus moeten worden geweerd.

Om de Israëlische nederzettingen producten te etiketteren in lijn met de officiële positie van de EU biedt Article 1 Collective de Europese Commissie een innovatief etiket aan dat de oorsprong en de illegaliteit van de Israëlische nederzettingenproducten helder duidt. Het etiket is ontworpen door Annelys de Vet.

De etiketten kunnen hier gratis worden gedownload en mogen vrijelijk gebruikt worden om de status van nederzettingenproducten te verhelderen. Print de etiketten op een A4 etiketten vel, met  24 etiketten van 70 *37.1 mm per vel, hier verkrijgbaar, of bij de plaatselijke kantoorboekhandel.

By Annelys de Vet
By Annelys de Vet