KLP en de KLP fondsen hebben besloten om niet meer te beleggen in de ondernemingen HeidelbergCement AG en Cemex SAB de SV met ingang van 1 juni 2015. KLP sluit toekomstige investeringen in beide bedrijven uit, vanwege hun exploitatie van natuurlijke hulpbronnen in de bezette Palestijnse Westelijke Jordaanoever. KLP is van mening dat deze activiteiten een onaanvaardbaar risico vormen voor de schending van fundamentele ethische normen. “Nieuwe winning van natuurlijke hulpbronnen in bezet gebied biedt een sterke prikkel om een ​​conflict te verlengen”, aldus Jeanett Bergan, hoofd Verantwoorde Investeringen KLP Asset Management.

Article 1 Collective feliciteert KLP met dit fantastische besluit en hoopt dat andere investeerders dit goede voorbeeld volgen, opdat zij ook niet langer profiteren van de bezetting van Palestina.

Lees hier (in het Engels) KLP’s toelichting op het besluit.